...altyd nijsgjirrich!

Bauke Mollema en Marit Bouwmeester vloggen

Bauke Mollema en Marit Bouwmeester vloggen voor minder afval in Friesland en Groningen! Bauke Mollema, één van Nederlands beste profwielrenners, en Marit Bouwmeester, Olympisch en meervoudig wereldkampioen zeilen, zijn dit jaar ambassadeur voor Omrin’s publiekscampagne.

Waarom deze campagne?
We staan met elkaar als samenleving voor een enorme uitdaging. Onze hoeveelheid huishoudelijk afval moet drastisch omlaag. Iedereen die afval wil scheiden loopt wel eens tegen ‘problemen’ aan. Op een juiste manier omgaan met afval kan voor sommigen lastig zijn. Om dat te realiseren hebben ze advies nodig. Daarom heeft Omrin samen met de deelnemende gemeenten gekozen voor een opvallende campagne: Scheid Advies. Waar je wél wat aan hebt. Zodat jij minder afval krijgt en beter scheidt. Met zo min mogelijk moeite.

VANG-doelstelling
Het doel is dat er jaarlijks minder dan 100 kilo huishoudelijk afval per inwoner is. En dat 75% van al het huishoudelijk afval wordt gerecycled. Waar voormalige campagnes vooral gericht waren op afval scheiden. Richt deze campagne zich meer op de preventie van afval. Op deze manier worden inwoners extra geprikkeld om hun eigen afval écht te verminderen.

Elke gemeente in Nederland heeft van de Rijksoverheid de zogenoemde VANG-doelstelling (Van Afval Naar Grondstof) gekregen. Hierin is vastgesteld dat er minder dan 100 kilo afval per persoon per jaar is. Om dit doel te bewerkstelligen hebben de deelnemende gemeenten in Friesland en Groningen de handen in één geslagen. Aan Omrin de taak om deze campagne uit te voeren.

Meer info in onderstaande PDF

Info vloggen