...altyd nijsgjirrich!

De Omloop van Trynwâlden gaat ook dit jaar niet door.

De Omloop van Trynwâlden, die op de kalender stond voor zaterdag 4 september, gaat ook dit jaar niet door. Organisator Stichting Wielerpromotie Trynwâlden vindt de huidige situatie met betrekking tot Covid-19 nog te onzeker, om de wielerwedstrijd voor elite-, beloften- en A-amateurrenners door de Trynwâlden door te kunnen laten gaan.

Het grootste struikelblok vormt de vraag of er in september überhaupt evenementen mogen doorgaan, en zo ja, in welke vorm dit dan al mogelijk is. Het bestuur heeft daarom recent unaniem besloten dat de Omloop, ondanks het feit dat er weer wat perspectief is, te vroeg komt. In 2020 gooide het coronavirus ook roet in het eten.

De organisatie hoopt in oktober dit jaar, binnen de dan geldende maatregelen, wel een mountainbiketocht te kunnen organiseren voor liefhebbers. In 2022 is het de bedoeling dat er de eerste zaterdag van september weer traditiegetrouw een Omloop op het programma staat in Oentsjerk en omstreken.