...altyd nijsgjirrich!

Afscheidsfeest op Ichthus

Woensdag was het feest op de Ichthusschool in Gytsjerk. Er vertrokken twee juffen en ook het 50 jarig bestaan van de school werd nog een beetje gevierd.

Dat jubileum kon vanwege de corona niet op de datum gevierd worden zodat men het met het vertrek van de juffen maar gelijk meenam. Juf Baukje wilde graag wat dichter bij haar woonplaats werken. Juf Willy gaat naar haar pensioen toe wat minder uren aan het onderwijs besteden als directeur van de Paadwizer in Oentsjerk. Zij is trouwens 22 jaar verbonden geweest aan de school in Gytsjerk, de laatste jaren als directeur. Haar opvolgster, Petra van der Veen, sprak lovende woorden over de vertrekkende juffen.
Hierna was het de beurt aan de kinderen. Zij hadden met een professioneel buro diverse toneelstukjes ingestudeerd. Ook moesten de vertrekkende juffen meedoen. Gelukkig werkte het weer mee zodat alles zich op het grasveld kon afspelen.

Hierna was er nog een receptie waar de ouders en belangstellenden afscheid konden nemen.

(Klik op de foto hieronder voor een vergroting.)