...altyd nijsgjirrich!

Iepen hûs dBieb, KEaRN en de Bân in Gytsjerk

Op vrijdag 3 september zwaaien de deuren van dBieb open voor een Iepen hûs. dBieb, Doarpshûs de Bân en KEaRN nodigen jong en oud uit om kennis te maken met diverse activiteiten.

De hele middag is er een educatief en cultureel programma: van voorlezen tot digitale hulp en van poëzie tot muziek. Blijf gerust even hangen, want vanaf 18.30 kan je zelf lekkere en gezonde hapjes maken.
Het gebouw aan de Simke Kloostermanstrjitte onderging recent een metamorfose, waarna Doarpshûs de Bân en dBieb gezamenlijk onder één dak gingen ‘wonen’. Tijd voor een open huis, vinden beide partijen dan ook. KEaRN sluit voor de gelegenheid aan om gezamenlijk diverse activeiten te presenteren. Van 14.30 uur tot ca. 20.00 uur is iedereen van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Dit is het programma:

14.30 – 16.00 (doorlopend) Zadenbommen maken
Tijdens deze jeugdactiviteit maak je een zadenbom met een stiftgedicht eromheen. Een zadenbom maak je door modder, grit, water en bloemenzaadjes met elkaar te mengen en er een bol van te kneden. Als de zadenbom gemaakt is, ga je aan de slag met een stiftgedicht. Zo’n gedicht maak je door juist niet te schrijven, maar door woorden te schrappen. Met een stift dus… Uiteindelijk blijft er een gedicht over. De zadenbom verpak je in het stiftgedicht en klaar is je cadeautje! Leuk voor jezelf of voor een ander.
14.30-16.00 uur Voorlezen voor kinderen.
Vrijwilligers uit Gytsjerk en omgeving lezen voor.
15.00-16.30 uur Digi-spreekuur, met:
– Digi-inloop – kom lang met al je vragen over digitale apparaten
– Presentatie van de cursussen en workshops van Seniorweb
– Cyberbeppe van KEaRN: Op digitale wijze contact maken met elkaar, met familie en met vrienden. Natuurlijk via een beveiligde inbelverbinding, zonder moeilijke inlogcodes. Zo kunnen er op een veilige manier digitale ontmoetingen georganiseerd worden
16.30-18.00 uur Spetterende performance van Pauper Poëzie Kollektief
Maak kennis met Pauper poëzie: spoken word, live poezie-performance en verrassende optredens. Vijf dichters dragen werk voor, afgewisseld met muziek van Methoxy. Met:
• Erik de Boer, dichter & keunstner
• Hindirk Hannema, dichter
• Alwin van der Toorn, dichter
• Christa Niklewicz, dichteres
• Lubbert Jan de Vries, dichter
• Gabriëlle Terpstra,
• Methoxy (singer songwriter eigen namme Femke Cuiper)
18.30 uur Foodtruck Mama Mascha
Maak zelf gezonde en lekkere hapjes en snapjes met een feestelijk karakter, samen van Mama Mascha.
Het programma vindt zowel binnen als buiten plaats. Om voldoende afstand te kunnen houden, kan het voorkomen dat voor de activiteiten die zich binnen afspelen even gewacht moet worden. Wil je zelf ook actief worden in Gytsjerk? Informeer dan wat de mogelijkheden zijn om te in te zetten voor het dorp en dBieb!

0 van 0