...altyd nijsgjirrich!

tentoonstelling Jan Loman – Grensoverschrijdend

Kom kijken naar de dubbeltentoonstelling van Jan Loman - Grensoverschrijdend, zowel in Galerie Bloemrijk Vertrouwen in Aldtsjerk als in Tresoar in Leeuwarden.

De tentoonstelling loopt tot en met 31 oktober a.s. en is in Galerie Bloemrijk Vertrouwen te zien van van 12.00 tot 17.00 uur van woensdag tot en met zaterdag en op andere tijden op afspraak.

Jan Loman (1918-2006) was destijds een van de meest vooraanstaande Friese kunstenaars. Zijn grootste landelijke bekendheid kreeg hij als de ontwerper van het logo van de Waddenvereniging, dat nog steeds wordt gebruikt.
In Aldtsjerk zullen onder meer vele foto’s van Jan Loman worden getoond, waarvan een deel nog niet eerder werd geëxposeerd. In Tresoar ligt de nadruk op de literaire aspecten van zijn werk. Gerhild van Rooij van Galerie Bloemrijk Vertrouwen geeft in Tresoar lunchlezingen over Jan Loman op 9 september en 7 oktober a.s.
0 van 0