...altyd nijsgjirrich!

Welkom bij Schaakclub BOB

Een paar jaar geleden vierde de schaakclub BOB zijn 40-jarig jubileum. In die 40 jaar zijn er op de clubavonden heel wat partijen gespeeld in Oentsjerk, maar ook op andere plaatsen.

Want al vanaf 1978 speelt de club eveneens mee in de FSB-competitie, de officiële competitie voor alle clubs uit Fryslân. Ze zijn wel eens gedegradeerd, maar ze hebben ook enkele mooie kampioenschappen weten te behalen.

Ook dit jaar zal er weer in clubverband en competitieverband worden geschaakt in Oentsjerk, al moeten ze net als alle andere verenigingen uiteraard afwachten hoe de coronamaatregelen zich ontwikkelen. Ze hebben gelukkig de beschikking over een ruime, veilige speelzaal, boven in het gebouw aan de Wynzerdyk.

De eerste avond is op 14 september en begint om 19.45 uur. Iedereen die eens wil kijken of eventueel voor langere tijd wil meedoen: van harte welkom! Ze spelen elke dinsdagavond in het BOB-gebouw, maar het is niet verplicht om elke week te komen: in de competitie wordt rekening gehouden met de (incidentele) afwezigheid van de clubleden. Het seizoen loopt door tot en met april 2022. Ook qua speelsterkte zijn ze een laagdrempelige club: er wordt op alle niveaus geschaakt.

Schaakclub BOB hoopt weer verschillende schaakliefhebbers te mogen begroeten op dinsdagavond 14 september!

Voor meer inlichtingen 06 53920762