...altyd nijsgjirrich!

Kern met pit-project 2021

‘Kern met Pit’ is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij Foundation (KNHM).

Wat is “Kern met Pit”
Kern met Pit daagt mensen uit die een droom hebben voor hun eigen buurt, dit binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën en initiatieven gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Benieuwd naar eerdere voorbeelden en meer informatie? Kijk dan op www.kernmetpit.nl

Binnen een jaar klaar? Dat is 1.000 euro voor de pot!
Iedereen kan zich inschrijven, maar er gaat wel een selectie aan vooraf. Ben je eenmaal ‘binnen’ als Kern met Pit deelnemer, dan opent dat deuren bij gemeenten en andere organisaties. Het hele jaar staan we voor je klaar met tips, advies en contacten in ons netwerk. Daarnaast kun je meedoen aan interessante workshops en bijeenkomsten. En heb je bijvoorbeeld een (bouw)technische vraag, dan krijg je gratis advies van ingenieursbureau Arcadis. Lukt het om binnen een jaar het idee te realiseren? Dan ontvang je het predicaat Kern met Pit en 1.000 euro voor het project.

Doe mee!
Heb jij een goed idee voor je buurt? Inschrijven kan nog tot en met 31 oktober a.s.

Wie kan meedoen?
Meer dan tweeduizend initiatieven gingen je al voor. Deze bewonersgroepen hebben van alles gerealiseerd. Denk aan het aanleggen van een speeltuin, het restaureren van een molen, het opzetten van een museum over de plaatselijke historie, het uitzetten van een educatieve route in een natuurgebied of het organiseren van een groot theater waar het hele dorp aan mee doet. De voorbeelden zijn legio. [

Samenwerken met dorps- of buurtgenoten
Maar misschien heb jij een nog veel beter idee om jouw buurt te verbeteren! Voorwaarde is wel dat je met dorps- of buurtgenoten samenwerkt aan het initiatief.

Prijzen
Als het gelukt is om binnen een jaar het project te realiseren, ontvang je het predicaat Kern met Pit én 1.000 euro. Daarnaast dingen alle projecten mee naar de titel van publiekslieveling. Het Nederlandse publiek stemt dan op hun favoriet via deze site. De winnaar krijgt de Gouden Pit en wint nog eens 3.000 euro extra!

 

 

0 van 0