...altyd nijsgjirrich!

Op 1 maart te volgen via Livestream: ‘Sûnder hús, gjin thús’

Zet dinsdag 1 maart alvast in uw agenda. Het debat 'Sûnder hús, gjin thús' is van 19:30 tot 21:30 uur te volgen via de livestream.

Bouwen, bouwen, bouwen dat is het adagium van veel politieke partijen. Volgens prognoses is er de komende 10 jaar in Fryslân behoefte aan ongeveer 10.000 woningen. Waar moeten die woningen komen? Hoe houden we een huis betaalbaar? Moet ieder dorp kunnen uitbreiden? En hoe geven we meer ruimte aan initiatiefnemers uit dorpen en wijken? Wonen is hét thema voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart.

Daarom organiseert Doarpswurk, als opmaat naar de gemeenteraadsverkiezingen, het Groot Fries Woondebat ‘Sûnder hús, gjin thús’. Met lijsttrekkers van zes verschillende partijen uit de gemeenten Leeuwarden, Súdwest-Fryslân en Opsterland. De komende weken maken we bekend welke lijsttrekkers met elkaar de degens gaan kruisen. Hou daarvoor onze website en social media in de gaten!

Livestream: ‘Sûnder hús, gjin thús’.
Live vanuit WTC studio 2 in Leeuwarden wordt het debat gestreamd. Met één druk op de knop kunt u het debat volgen. Het zal een interactieve avond worden, waar voldoende ruimte is voor vragen en reacties.
Wilt u live aanwezig zijn in de studio? Dat kan! In de (coronaproof) studio zijn een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Meld u daarom snel aan door hier te klikken en het aanmeldformulier in te vullen.

Onze directeur Theo Andreae zal het debat in goede banen leiden. Het debat bestaat uit 3 rondes. Elke ronde wordt ingeleid door een deskundige, te weten: Frans Hamstra initiatiefnemer van ‘Blijf Hier Wonen’ uit Makkinga, Ingrid van de Vegte directeur van het Fries Sociaal Planbureau (FSP) en Rein Swart voormalig directeur van een woningcorporatie.

Het Groot Fries Woondebat is een must voor iedereen in Fryslân die betrokken is bij de woningmarkt: als (potentiële) woningkoper, zoeker of geïnteresseerde.

De link naar de livestream zal gedeeld worden op de website van Doarpswurk en social media.