...altyd nijsgjirrich!

Opening zwembad

Zaterdagochtend werd het zwemseizoen de Sawn Doarpen in Gytsjerk weer geopend. Wethouder Hoekstra was in haar openingswoord trots op de nieuwbouw.

In 2011 stond het zwembad op het randje van opheffen. Maar de Trynwâlden kwam in opstand en de actiegroep SWIM LAAT TRYNWALDEN ZWEMMEN werd opgericht. Door de inspanning van deze stichting werden donateurs geworven en werd door vrijwilligerswerk jarenlang veel geld opgebracht. Het oude gebouw is gesloopt en er is een prachtige nieuwe voorziening gebouwd, klaar voor vele jaren zwemplezier. Toekomstbestendig noemde de wethouder het. Alles is nog niet klaar zo moeten er nog zonnepanelen aangebracht worden en zal de bestrating gelijk met de vernieuwing van de Rinia van Nautaweg gerealiseerd worden.

De aannemer bracht een grote bloemenbak mee voor het bad waar de dames moeite mee hadden om het te dragen. Jolanda Dekker overhandigde een herinneringsplaquette aan de wethouder. Hierna opende het bestuur van SWIM met een ferme duik het bad.
Naast de huidige voorzitter waren er ook nog eens 4 ex-voorzitters aanwezig. Op de laatste foto (20) staan ze allemaal, vlnr:
Martin Groters, Gert van der Meijden, Dolf Rodenhuis, Gerda Goris en Frans Andriesse.