...altyd nijsgjirrich!

Stremming N361 – 2 mei – 07.00 uur t/m 5 mei 24.00 uur

De N361 is van maandag 2 mei om 07.00 uur tot en met donderdag 5 mei 24.00 uur volledig afgesloten voor verkeer.

Bericht van Provincie Fryslan:
Hierbij informeren wij u over het vervolg van de werkzaamheden aan de N361 bij Gytsjerk. Vorig jaar november voerden we al werkzaamheden uit aan de N361. We legden een faunapassage aan bij Gytsjerk en we pakten het kruispunt van de Trynwâldsterdyk met de Rinia van Nautawei aan. De weg was om die reden vanaf de rotonde bij Gytsjerk tot aan kruispunt E10 vijf dagen afgesloten voor verkeer.

Helaas konden we toen niet alle geplande onderhoudswerkzaamheden aan de N361 uitvoeren. Door lage temperaturen was het niet mogelijk om nieuwe asfaltlagen aan te brengen. Ook het aanpassen van de markering op de weg tussen de Rinia van Nautaweg en kruispunt E10 lukte daardoor niet.

Onderhoudswerkzaamheden
De kruising van de Trynwâldsterdyk met de Rinia van Nautawei krijgt een nieuwe laag asfalt. Hetzelfde geldt voor de weg tussen de kruising en de rotonde bij Gytsjerk. Daarnaast verharden we de berm tussen de kruising en de rotonde met grasbetontegels. Rondom de kruising en de brug storten we betonverhardingen en werken we de bermen af. Op de weg tussen de Rinia van Nautaweg en kruispunt E10 passen we de markering aan.

Stremming
Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren moeten we een deel van de weg opnieuw stremmen. De N361 is van maandag 2 mei om 07.00 uur tot en met donderdag 5 mei 24.00 uur volledig afgesloten voor verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs. Het tankstation is vanaf de rotonde bereikbaar tijdens de stremming, met uitzondering van het moment waarop we asfalteren tussen de rotonde en het tankstation.

De omleidingsroute loopt via de Centrale As en wordt met borden aangegeven. Meer informatie over het werk en over de afsluiting vindt u op www.decentraleas.nl.

Het openbaar vervoer rijdt een alternatieve route. Meer informatie vindt u op: www.arriva.nl/halte.