...altyd nijsgjirrich!

Valentina Tóth ontvangt AKF Sonneveldprijs 2022 én Publieksprijs

De prijs is vernoemd naar zanger en cabaretier Wim Sonneveld (1917-1974).

(oud) Inwoonster van Aldtsjerk Valentina Tóth heeft de AKF Sonneveldprijs 2022 in de wacht gesleept voor haar voorstelling Wildbloei, ‘een ode aan de hysterische vrouw’. Ze won op het Amsterdams Kleinkunst Festival in de De Kleine Komedie ook de AKF Publieksprijs.

Tóth toont zich volgens de jury ‘een fenomenaal performer, die snel en goed tussen de verschillende typetjes en nummers kan schakelen. Zij weet dat te combineren met virtuoos pianospel, een fantastische zangstem en goed gecomponeerde nummers.’

Het Amsterdams Kleinkunst Festival werd voor de 35ste keer georganiseerd. Oud-winnaars zijn onder meer Thomas Acda, Maarten van Roozendaal, De Vliegende Panters, Pieter Derks, Van der Laan en Woe, Yentl en de Boer en vorig jaar n00b.

0 van 0