...altyd nijsgjirrich!

Verwelkom onze Liberators – op 1 mei a.s. om 14.00 uur op landgoed De Klinze!

Kom allemaal zwaaien naar Canadese veteranen om hen te bedanken!

Welcome Liberators!
Op zondagmiddag  1 mei komen er nog 2 Canadese veteranen naar de Klinze in Oudkerk. We zijn blij en enorm dankbaar om Art Boon (Perth regiment) en Jim Parks (the Royal Winnipeg rifles) nog eenmaal bij ons te hebben om hen te bedanken voor onze vrijheid! Beide veteranen zijn op D-Day aan land gekomen en uiteindelijk via Friesland hebben ze gestreden voor onze bevrijding.

Iedereen is welkom om ze nog eenmaal te bedanken voor onze vrijheid door een applaus en naar ze te zwaaien.
Op deze zondagmiddag 1 mei keert de Klinze nog 1 keer terug in de tijd van de bevrijding in 1945.
Er zijn voertuigen uit de 2e wereldoorlog te zien. De eigenaren willen er alles over vertellen.
Er is muziek uit die tijd:  Swing the Mood komt. Ze  zullen liedjes van de Andrew sisters gaan zingen.
Ook is er catering aanwezig voor een hapje en een drankje.

In tegenstelling tot vorige jaren moeten we helaas wel een paar maatregelen nemen. De beide veteranen zijn inmiddels 97 jaar dus bijna 100 en dit betekent dat we goed op ze moeten passen. Helaas waart ook de corona nog steeds rond vandaar dat we extra voorzichtig zijn met deze kwetsbare mannen. Een aantal goede vrienden en oude bekenden van hen zullen die dag de kans krijgen om een kort moment met hen te kunnen spreken. Voor alle anderen is er nog steeds de mogelijkheid om ze te zien.

Het zou mooi zijn als er veel mensen langs de oprijlaan staan om de veteranen te verwelkomen. Als u hieraan wilt meewerken kom dan rond kwart voor twee bij de Klinze. De veteranen komen om 14.00 uur aan rijden in Jeeps en er zal een echte bordes scene plaatsvinden. Hierbij willen we beide volksliederen gaan zingen.  U kunt met uw vlaggetje zwaaien en hen bedanken met een groot applaus.

Het terrein zal open zijn vanaf 13.00 uur en om 17.00 uur zal het ongeveer afgelopen zijn.

U bent van harte welkom om dit met ons mee te maken.

0 van 0