...altyd nijsgjirrich!

10ᵉ KUNST IN DE KERK

Nadat Kunst in de Kerk Trynwâlden de afgelopen twee jaar niet door kon gaan vanwege de coronapandemie, kan deze expositie voor amateurkunstenaars uit de Trynwâlden dit jaar wél weer worden gehouden.

Het thema voor deze editie is ‘Ús Wrâld/Onze Wereld’. Er doen circa veertig amateurkunstenaars mee met diverse kunstwerken: schilderijen, tekeningen, beelden, collages, gedichten, bloemschikkingen, textiele werken, foto’s, glaskunst etc. Er wordt ook dit jaar weer een catalogus uitgegeven van de geëxposeerde werken.
Maandagavond 16 mei kwamen de meeste van de deelnemende kunstenaars naar de Martinuskerk aan de Canterlandseweg in Gytsjerk. Hier werd door ds. Hille Vlasman de 10ᵉ Kunst in de Kerk geopend. Volgens hem is creativiteit een oerdrang en geeft het voeding aan verwondering. Maar het begint met een leeg doek, een leeg stuk papier of bijvoorbeeld een stuk steen… Hier wordt de grote creativiteit in de Trynwâlden van jong en oud weer breed op de kaart gezet.
Mevrouw Corrie Ringlever las de namen van de deelnemers op welke allemaal een catalogus kregen. Hiermee was de 10ᵉ expositie geopend en konden de ongeveer 70 aanwezigen de kunstwerken bekijken met een hapje en een drankje. De muziek werd verzorgd door Gerard en zijn compagnons.

De expositie loopt van dinsdag 17 mei tot en met donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag). Op een aantal dagen wordt de expositie opgeluisterd met muzikale of poëtische bijdragen. De organisatie is in handen van de Protestante Gemeente Trynwâlden. De toegang is gratis, maar een vrije bijdrage is altijd welkom.

De openingstijden zijn als volgt:
Dinsdag 17 mei tot en met vrijdag 20 mei 15.00-17.00 uur en 19.00-21.00 uur; zaterdag 21 mei en zondag 22 mei 14.00-17.00 uur; maandag 23 mei tot en met woensdag 25 mei 15.00-17.00 uur en 19.00-21.00 uur; Hemelvaartsdag 26 mei van 11.00-16.00 uur.

Kijk ook op www.facebook.com/KunstindekerkTrynwalden/.