...altyd nijsgjirrich!

Mevrouw Roos 50 keer glas-schilderen

Mevrouw Lies Roos uit Oentsjerk kwam zaterdag 14 mei voor de vijftigste keer naar het glasatelier van Jan Hooghiemstra om een glasschilderstuk te maken.

In het glasatelier worden regelmatig workshops gegeven waar deelnemers prachtige werkstukken maken. Niet verwonderlijk dat ze een 2e of soms nog een 3e keer terug komen. Bijzonder is echter wel mevrouw Lies Roos uit Oentsjerk. Zij is zo enthousiast dat ze zaterdagmiddag voor de 50ste keer een workshop glas-schilderen volgde. Dit feit wilde de glaskunstenaar niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De vlag ging uit, er was voor alle deelnemers aan de workshop oranjekoek en Lies werd in de bloemetjes gezet.
Op haar plekje lag de opdracht voor deze middag alweer klaar. Je creëert iets, je wordt er moe van en het is altijd leuk om iets persoonlijks cadeau te geven volgens de jubilaris. Het zette de andere deelnemers, geïnspireerd door mevrouw Roos, creatief aan het werk in een prachtige omgeving.