...altyd nijsgjirrich!
Bloembak speeltuin Mûnein

Project ‘Minituintjes uit Mûnein’ van start!

Het begon een paar maanden geleden als het plan van de nieuw opgerichte werkgroep ‘Duurzaam Mûnein’ om Mûnein een beetje mooier, groener en gezellig te maken en sinds afgelopen vrijdag staan er 5 nieuwe plantenbakken in Mûnein!

In de speeltuin staan er nu twee plantenbakken en bij het haventje, het dorpshuis en de ingang van de Flaaksikkers staat er nu ook een plantenbak. Op dit moment nog leeg, maar daar gaan we de komende weken mee aan de slag. We willen zoveel mogelijk uit eigen kweek en uit eigen tuin de plantenbakken gaan vullen met bij-vriendelijke planten. Dit vullen we aan het materiaal uit de winkel.

Als werkgroepje hebben we er met plezier flink wat werk in gestoken om dit voor elkaar te krijgen, maar zonder de hulp van onze dorpsgenoten met timmeren, plantadvies en plantjes voor de bakken was het vast niet zo goed gelukt en vast een stuk minder gezellig!

Goed om nog vermelden is dat wij onder de vlag van dorpsbelang Mûnein/Readtsjerk opereren en dat de gemeente naast toestemming voor het plaatsen op gemeentegrond ook de grond voor de bakken heeft geleverd. Dit project wordt voor het grootste deel gefinancierd door het Postcode Loterij Buurtfonds. Wellicht een goede tip voor andere ideeën die nog budget zoeken!

Tijdens de jaarvergadering van Dorpsbelang hebben we onze plannen eerder toegelicht, deze presentatie is voor de geïnteresseerden als bijlage bij dit bericht gevoegd. We doen nog een update zodra de plantenbakken af en gevuld zijn!

Projectplan Minituintjes uit Mûnein
0 van 0