...altyd nijsgjirrich!

Tsjerkepaad Trynwâlden

Tot en met 10 september zijn tijdens Tsjerkepaad gedurende de zomer ongeveer 250 Friese kerken op zaterdagmiddag vrij toegankelijk. Hieronder drie oude kerken in de Trynwâlden, te weten die van Readtsjerk, Aldtsjerk en Oentsjerk.

Gastvrije vrijwilligers zijn beschikbaar om uitleg te geven. De kerken zijn open voor iedereen die erfgoed, kunst, stilte, ontmoetingen, rust of meditatie waardeert! De tijden zijn op zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur en de toegang is gratis! Ook in eigen omgeving is cultureel erfgoed het bekijken waard! Om het extra aantrekkelijk te maken zijn er bijvoorbeeld in Readtsjerk prachtige schilderijen van de oud Trynwâldster huisarts Erik Wijthoff tentoongesteld en is er in Aldtsjerk het prachtige verhaal van “De Aldtsjerkster Twilling”, n.a.v. een gedicht van dominee Rogge aan de vader van de tweeling, waarvan de moeder een paar weken na de bevalling kwam te overlijden, te vinden. Voor meer informatie op tsjerkepaad.nl

Als voorproefje zijn er van deze kerken een paar foto’s toegevoegd.