...altyd nijsgjirrich!

Omloop fan de Trynwâlden

De 18e editie van de Omloop fan de Trynwâlden is zaterdag wederom verreden.

Onder optimale omstandigheden werd de cours een schitterend gebeuren in de Trynwâlden. Strijd, snelheid en uithoudingsvermogen in een prachtige omgeving waren de ingrediënten. Om drie uur werd, nadat er eerst een minuut stilte in acht was genomen voor de overleden initiator van de Omloop, Kees de Vries, het startsein gegeven door de familie de Vries met een toeter. Dit keer ontbrak de startpistool omdat de eigenaar hier afstand van gedaan heeft in verband met de vele administratieve handelingen en grote kosten die gepaard gaan met het hebben van een pistool.
In de wedstrijd ontsnapten drie renners aan het peloton en werden niet meer ingehaald. De strijd voor de eerste plaats ging dan ook tussen deze drie. Als eliterenner was het geen verrassing dat Mark Prinsen uit Heerenveen met de eer ging strijken. De belofte renners Lars Punter uit Eelde en Bas Luca de Vries uit Kollum werden respectievelijk twee en drie. De rondemiss, een telg uit de Trynwâldster familie Westra, reikte de prijzen uit.
Langs het parcours zaten veel mensen in de tuin en volgden zo de race. Ook bij de start en finish was het gezellig druk. Mede door de vele vrijwilligers en sponsoren is deze eerste Omloop na de Coronaperikelen weer een grootse happening geworden.

Klik hier voor een filmpje van de renners in Aldtsjerk.

(Klik op de foto hieronder voor een vergroting en het bepalen van eigen snelheid)