...altyd nijsgjirrich!

Veekeuring Fryslân in Manege de Sanjes

Donderdag 20 oktober was het weer zover; de veekeuring. Zoals gebruikelijk werd ook deze keer tijdens de herfstvakantie het vee gekeurd.

De commissie was blij verrast dat dit jaar het grootste aantal koeien in de 17 jarige geschiedenis aangemeld waren. Er waren veel belangstellenden op afgekomen waaronder ook veel kinderen. Zij brachten dan ook vaak in mooie witte kleren de kalveren voor de jury. Het is altijd een heel evenement voor soms hele gezinnen. Er wordt veel gepoetst en de beesten worden in hun beste ‘pronk’ gebracht en dan maar afwachten welke waardering de koeien, pinken en kalveren krijgen. Altijd spannend.
Van de prijswinnaars worden soms statiefoto’s gemaakt wat nogal een precisiewerkje is. Buiten worden sommige koeien gemolken. En de catering zorgt voor het hapje en het drankje zodat ook naast de keuring er van alles te beleven valt.

Wanneer men op de foto hieronder klikt krijgt men een vergroting te zien op laptop of computer en kunt u uw eigen tempo bepalen.