...altyd nijsgjirrich!

Alle dorpen in Tytsjerksteradiel krijgen glasvezelnetwerk van DELTA Netwerk

DELTA Netwerk gaat in Tytsjerksteradiel glasvezel aanleggen. Na het verstrijken van de verlengde campagne worden naast de eerder aangekondigde dorpen Tytsjerk, Suwâld en Hurdegaryp ook de overige dorpen aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Voldoende inwoners hebben zich aangemeld en in de 2e helft 2023 wordt er gestart met de schouw door de aannemer. Nu het zeker is dat er glasvezel komt, krijgen de inwoners en ondernemers die nog geen abonnement hebben afgesloten, tot 28 februari de gelegenheid om zich alsnog aan te melden zonder dat er aansluitkosten worden gerekend

Sybryn Hettinga, projectmanager bij DELTA Netwerk, legt uit: “We zijn heel blij dat het gelukt is. De drie dorpen Tytsjerk, Suwâld en Hurdegaryp hadden de doelstelling al gehaald en zijn eerder aangekondigd. Nu is er ook in de overige dorpen genoeg animo voor de aanleg van glasvezel. Het is voor iedereen hier heel fijn dat alle inwoners van Tytsjerksteradiel aangesloten worden op het glasvezelnetwerk.

Grote inzet en steun van de dorpsbelangen en verenigingen
Hettinga vervolgt: “Mede dankzij de grote steun en inzet van de ambassadeurs van de lokale dorpsbelangen en verenigingen is het gelukt de doelstelling te halen. Deze partijen hebben de schouders eronder gezet en daarmee ook inkomsten voor lokale projecten opgehaald. Fantastisch en een verklaring voor dit hele mooie resultaat. Nu het zeker is dat er glasvezel komt, gaan wij achter de schermen verder met de voorbereidingen voor de start van de aanleg met de aannemer. De inwoners kunnen het traject blijven volgen via deltanetwerk.nl. Zodra de aannemer start met de schouw, het langsgaan bij alle inwoners om samen te kijken waar en wanneer de aansluiting geplaatst kan worden, krijgen de inwoners opnieuw bericht.

Gratis glasvezel voor álle inwoners
Maar let op, een glasvezelaansluiting alleen geeft nog geen werkende verbinding. Wanneer mensen gebruik willen maken van de voordelen van glasvezel, dan kunnen zij een glasvezelabonnement afsluiten. Doen ze dit voor 28 februari 2023, dan is de aansluiting helemaal gratis profiteren zij van de welkomstaanbiedingen van de deelnemende telecomaanbieders.”