...altyd nijsgjirrich!

De Vries neemt Tjeerdsma over

Met terugwerkende kracht heeft Loodgieters- en Installatiebedrijf De Vries uit Aldtsjerk per 1 januari 2023 Technisch Bedrijf Tjeerdsma uit Oentsjerk overgenomen.

De beide Trynwâldster bedrijven ‘smite de lapen gear’. Vooral de krapte op de arbeidsmarkt, maar ook de leeftijd van eigenaar Anne Tjeerdsma heeft tot deze overname geleid. Technisch bedrijf Tjeerdsma is op 1 april 1914 opgericht en bestaat dus al meer dan 100 jaar. Het bedrijf van Tabe de Vries is gevestigd in Aldtsjerk maar komt eigenlijk oorspronkelijk ook uit Oentsjerk. Dit bedrijf is eveneens een begrip in de Trynwâlden.
Met ongeveer 14 personeelsleden hoopt de nieuwe combinatie de vraag aan te kunnen. Vooral op het gebied van duurzaamheid zal de komende jaren nog veel te doen zijn. Maar ook de ‘gewone’ klussen zoals elektriciteit, verwarming, dakbedekking en andere installatie werken kunnen voor de Trynwâldster bevolking verricht worden.
Beide locaties blijven bestaan en alle personeelsleden, waarvan velen al jaren in de bedrijven werkzaam zijn, gaan over naar het nieuwe gecombineerde bedrijf. De kantoorfunctie gaat naar Oentsjerk.
Beide directeuren vinden het fijn dat de bedrijven én de arbeidsplaatsen behouden blijven voor de Trynwâlden.