...altyd nijsgjirrich!

Jeugd Oentsjerk wil graag een pannakooi

Tijdens de ledenvergadering van Doarpsbelang Oentsjerk brachten kinderen en ouders het plan naar voren een pannakooi in Oentsjerk te creëren.

Een pannakooi is volgens Wikipedia:
Pannavoetbal is een vorm van straatvoetbal op een klein veldje waarbij 1 tegen 1 tot 5 tegen 5, maar bij voorkeur 2 tegen 2 spelers, door middel van behendige voetbaltrucs proberen de tegenstander af te troeven. Een groot verschil met het standaard voetbalspel is, dat er geen regels zijn en de bal niet uit kan gaan of achter kan raken. Een veel gebruikte manier van uitspelen of passen is het spelen van de bal via de muur of het hek aan de zijkanten van het veld en achter de doelen.
Straatvoetbal en pannavoetbal hebben de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen. (Foto hieronder is een voorbeeld, er zijn veel modellen)

Een plekje om deze pannakooi te plaatsen hebben zij ook al: op de hoek van de Greide, Finne, Jister en de Kamp. (Zie kaart hieronder) De jeugd heeft al ongeveer 200 handtekeningen verzameld, waarvan 170 van de inwoners van de straten rondom de toekomstige pannakooi! Er is een werkgroep die de fondsen gaat werven en probeert tot realisatie te komen.
Dorpsbelang en de deelnemers van de vergadering vinden het een goed initiatief.

0 van 0