...altyd nijsgjirrich!

ALDTSJERKSTER BOULEBOSK

Aldtsjerkster Boulebosk is de naam van de jeu des boulesbaan in Aldtsjerk!

Zaterdagmiddag stonden de hapjes en drankjes klaar in de tent en de nieuwe jeu de boulesbaan lag er geweldig bij. Jan Klompmaker vertelde dat het met de financiën klaargekomen is. Op 6 augustus werd een sponsoractie gehouden en men wilde de baan graag aanleggen. Uitbesteden werd onbetaalbaar zodat de vrijwilligers ingezet werden. Met meer dan 100 uren zelfwerkzaamheid werd de baan gerealiseerd.
Door de vlag van een prachtig naambord af te trekken ontblootte Jan Klompmaker de naam van de baan. Het bord is gelijk een scorebord met verschuifbare ringen. Eronder hangt een informatiebord met de spelregels, maar ook met een QR code waar het verhaal van Fanny te vinden is. Er waren ook twee cracks aangetrokken van Jeu de Boulevereniging ‘De roestige Bal’, die voordeden hoe een en ander gespeeld moet worden.
Nu maar hopen op mooi weer!