...altyd nijsgjirrich!

Kunst lééft in de Trynwâlden

Maandagavond was de officiële opening van de elfde Kunst in de Trynwâlden in de Pauluskerk te Aldtsjerk.

Met muziek van Gerard & Compagnie werden de vijftig kunstenaars met eventuele aanhang ontvangen. Zij hadden samen meer dan 80 kunstwerken ingeleverd! Kunst lééft in de Trynwâlden! De kerk was met panelen en goede verlichting geweldig ingericht.
Wim Jan Dijk sprak het welkomstwoord en mevrouw Ietsje Hofstra uit Drachten verrichtte de opening. Zij heeft, eerst samen met haar man en later met haar dochter, het Karmel klooster in Drachten geëxploiteerd. Ook daar heeft zij verschillende tentoonstellingen verzorgd. Hier ging zij in op een aantal werken gemaakt door erg jonge maar ook door kunstenaars op leeftijd. Hiermee was de expositie geopend. De scholen van Fierkracht brachten een project ‘Bruggen Bouwen’ in. De inbrengers kregen allemaal een informatieboekje uitgereikt en na een muzikale intermezzo konden de kunstenaars, onder het genot van een hapje en een drankje, elkaar ontmoeten. Ook voor de elfde keer is deze Kunst in de Kerk een expositie om niet te missen, wat een talent en creativiteit!

Op een aantal dagen wordt de expositie opgeluisterd met muziek. Donderdagavond 11 mei is er een optreden van het Jouster Saxofoonkwartet Fier en zaterdag 13 mei speelt Sebastiaan Schippers op het orgel. Dinsdagavond 16 mei is er blokfluitmuziek van het fluitduo Tiety en Teatske.

De openingstijden van de expositie zijn als volgt:

dinsdag 9 mei tot en met vrijdag 12 mei 15.00-17.00 uur en 19.00-21.00 uur;
zaterdag 13 mei en zondag 14 mei 14.00-17.00 uur;
maandag 15 mei tot en met woensdag 17 mei 15.00-17.00 uur en 19.00-21.00 uur;
Hemelvaartsdag 18 mei van 11.00-16.00 uur.

De toegang is gratis, maar een vrije bijdrage is altijd welkom.

Kijk voor het laatste nieuws op onze Facebookpagina, www.facebook.com/KunstindekerkTrynwalden

(Klik op onderstaande foto voor een vergroting en het bepalen van eigen snelheid op tablet en computer.)