...altyd nijsgjirrich!

Pinkstermaandag…

Pinkstermaandag, een dag van rust, bloei, historie en lawaai....

In het Park Vijversburg was het de dag van het Kasteel. In een bloeiend park kwamen Age en Helena naar hun oude woonstede. Het publiek kon het park bewonderen met verpozende muziek bij de cactussen. De imker gaf informatie bij de bijenstal en de geur van bloeiende bloemen was overal te ruiken. In het hoofdgebouw werd door, in oude kleren  getooide, informanten het verhaal van Vijversburg verteld. In de oude, nog in originele toestand verkerende, ruimten was de sfeer nog te herkennen.
Wanneer men daarmee de situatie met Gytsjerk en Oentsjerk vergeleek ging het van de serene stilte naar de ronkende geluiden. Meer dan 3500 motoren of soortgelijke vervoermiddelen kwamen door de Trynwâlden om de jaarlijkse motorelfstedentocht te rijden. Het was een spektakel met veel geluid.
Een Pinkstermaandag met verschillen dus….