...altyd nijsgjirrich!

Nieuws van de basis: het 322 squadron terug in Leeuwarden

Na bijna 7 maanden is intensieve baanrenovatie op Vliegbasis Leeuwarden afgerond.

Op vrijdag 25 augustus 2023 zijn de start-/landingsbanen officieel weer in gebruik genomen.
Dit is waarschijnlijk geen nieuws want het squadron vloog vorige week laag en duidelijk te horen over Aldtsjerk richting de thuisbasis. 

Beide start-/landingsbanen zijn voorzien van onder andere een gloednieuwe asfalt laag, elektrische installatie met duurzame ledverlichting en zijn er vier hypermoderne vliegtuigafreminstallaties geplaatst. Renovatiewerkzaamheden van deze omvang komt eens per 10 jaar voor.

Return to base
De mannen en vrouwen van het 322 squadron hebben in de tussentijd niet stil gezeten. Terwijl de baanrenovatie in Leeuwarden volop gaande was hebben zij met de F-35 gevechtsvliegtuigen het NAVO-luchtruim vanuit Polen bewaakt, hebben zij een maand in Scandinavisch luchtruim geoefend én het trainingsprogramma vanaf vliegbasis Volkel voortgezet. Nu is het echter tijd om terug te keren.

Meer info te lezen via: https://www.defensie.nl/organisatie/luchtmacht/vliegbases-en-luchtmachtonderdelen/leeuwarden/baanrenovatie-2023