...altyd nijsgjirrich!

De Onbeperkte Elfstedentocht doet Oentsjerk aan

Woensdagochtend, op de eerste dag van deze elfstedentocht, was het druk voor het BOB gebouw. De elfstedenrijders kregen koffie met koek, de eerste rustplaats!

De eerste van de ongeveer 60 deelnemers die uit Leeuwarden vertrokken waren, was een dame uit Zeeland. De Zeeuwse vlag in top! Zij was met een camper en verblijft meerdere dagen in Fryslân. Na haar volgden de anderen snel. De ene op de speciale (duo)fiets of een tandem, de andere met een scootmobiel of met gedeelten aan een rolstoel waarmee het geheel voortbewogen werd. Ieder op zijn of haar eigen wijze de elfsteden langs. Wat opviel was dat er ook veel honden in een karretje meegenomen werden. Voor vertrek moest het Friese vlaggetje ook nog even goed bevestigd worden.
Op deze eerste dag werd het traject van Leeuwarden naar Dokkum afgelegd. De volgende dagen gaan ze verder langs de (omgekeerde) route waarna men op zondag weer in Leeuwarden hoopt aan te komen. Meer info op onbeperkteelfstedentocht. 
Wethouder de Pee van de gemeente Tytsjerksteradiel kwam ook langs om de deelnemers aan te moedigen.

(Klik op onderstaande foto voor een vergroting en het bepalen van eigen snelheid op computer of tablet.)