...altyd nijsgjirrich!

Nieuws van de vliegbasis – 202309

Vliegbasis Leeuwarden is van maandag 2 tot en met vrijdag 13 oktober weer gastheer voor binnen- en buitenlandse collega's en NAVO-partners.

Kalibratievluchten

Van maandag 4 tot en met woensdag 6 september worden onze landingssystemen (ILS/TACAN/PAPI) weer gekalibreerd. Daarbij worden de landingsbanen uit alle mogelijke richtingen aangevlogen.

Afwerpen bommen met explosieve lading

19, 20 en 21 september 2023 worden op de Vliehors Range op Vlieland bommen met explosieve landing afgeworpen. De vluchten vinden plaats in de middag, tot uiterlijk 17.00 uur.

Close Air Support

25 tot en met 27 september 2023 trainen vliegers van de Koninklijke Luchtmacht boven militair oefengebied de Marnewaard het uitschakelen van doelen op de grond – Close Air Support. Dit doen zij samen met grondtroepen van defensie – Joint Terminal Attack Controllers – die vanaf de grond aanwijzingen geven over de uit te schakelen locatie. De vluchten vinden overdag plaats.

Orientatiedag Luchtmacht op vliegbasis Leeuwarden

Donderdag 21 september vindt op vliegbasis Leeuwarden een oriëntatiedag van de Luchtmacht plaats. Naast informatie over onze functies en het selectietraject, hebben we natuurlijk ook een gaaf programma op de planning. Maak kennis met onze vliegtuigen: de F16, F35 en het onbemande toestel; de MQ-9. Op deze dag krijg je een kijkje in de keuken van de Luchtmacht en het werken op de vliegbasis Leeuwarden.

Jongeren tussen de 17 en 30 jaar die minimaal in het bezit zijn van een vmbo diploma zijn van harte uitgenodigd. Aanmelden voor de oriëntatiedag van de Luchtmacht kan via onderstaande button en ontdek alles over het werken op vliegbasis Leeuwarden!   Aanmelden

Reünie 306 en 322 squadron

Deze maand vindt een tweetal reünies plaats. Vrijdag 15 september van het 306 squadron en vrijdag 22 september van het 322 squadronDe reünies zijn voor (oud-)leden van de squadrons. In het kader van deze gelegenheden verwachten we enkele bezoekende eenheden met hun vliegtuigen op vliegbasis Leeuwarden.   

FRISIAN FLAG 2023

Vliegbasis Leeuwarden is van maandag 2 tot en met vrijdag 13 oktober weer gastheer voor binnen- en buitenlandse collega’s en NAVO-partners. Dan wordt de grote internationale vliegoefening Frisian Flag 2023 gehouden. De organisatie draait op al even volle toeren, in de komende speciale ‘ Frisian Flag’ editie van de nieuwsbrief vertellen we meer over de oefening die al sinds 1999 onder deze naam gehouden wordt op vliegbasis Leeuwarden.