...altyd nijsgjirrich!

Mountainbiketocht Trynwâlden trekt honderden deelnemers

De jaarlijkse mountainbiketocht in en rond Trynwâlden trok zaterdag een kleine 260 fietsers naar Oentsjerk.

Dat leverde een bont gezelschap op bij de start/finish-locatie op het terrein van Heemstra State; de jongste deelnemer was slechts 5 (!) jaar jong, de oudste zat daar vele tientallen jaren boven. Ze hadden – en alles wat daartussenin zat – gemeen dat ze konden genieten van de fraaie omgeving van de Fryske Wâlden op de routes van 20, 40 of 60 kilometer.
Het weer was de mountainbikers bovendien gunstig gezind. De zon liet het dan wel afweten, maar het bleef de hele middag – ondanks de onzekere weersvoorspelling – droog. Alleen de wind werd door menig deelnemer als pittig ervaren. Desondanks was het leeuwendeel van de reacties over deze tocht positief. Vooral de stukken door de eenmalig opengestelde natuurgebieden werden als uniek en bijzonder ervaren. De tocht verliep bovendien zonder noemenswaardige incidenten.

De middag bestond niet slechts uit een ronde op de mountainbike. Na afloop zorgde het drietal entertainers van de band BANT voor de muzikale omlijsting, waardoor het nog wel even onrustig bleef in Oentsjerk.

Bijgevoegd zijn foto’s van jonge fietsers, BANT, de briefing vooraf en cateringpost onderweg op de 40 km.

0 van 0