...altyd nijsgjirrich!

Lancering Dichtbundel Fierkracht: Thús

Vrijdagmiddag was het een drukte van belang bij de Sporthal in Oentsjerk. Praktisch alle kinderen van de scholen van Fierkracht waren bij de lancering van hun eigen dichtbundel.

Samen hebben de kinderen gedichten ingeleverd. Deze zijn gebundeld en in een prachtig boekje verschenen. De gedichten van de Dichters van Fierkracht zijn tot stand gekomen met medewerking van een schooldichter en in het Nederlands, Fries en Engels geschreven. Met een knal en snippers werd door kinderen in een grote container de bundel geïntroduceerd. Directeur Fancy Hoekstra was er zichtbaar blij mee en trots op! Van elke school las één kind zijn of haar gedicht voor, waarna er door alle kinderen een toast op deze nieuwe bundel uitgebracht werd. Met de vele ouders op de tribune werd het een feestelijke happening.

De bundel is te koop in Kinderboekenwinkel De Toverlantaarn in Leeuwarden.

Als voorbeeld even een gedicht uit de bundel:

De fluisterende wind
Bij mij thuis is er wind, heel veel wind
Ik weet zelf niet, wat ik daarvan vind.
Soms hoor ik hem zachtjes praten
soms in de nacht, wanneer ik lig te slapen.
Ik kan niet zien hoe hij er uitziet, of waar hij is
maar het enige dat ik weet, is dat ik hem mis.

(Klik op onderstaande foto voor een vergroting en het bepalen van eigen snelheid op computer of tablet.)