...altyd nijsgjirrich!

Pianospel door Diem bij feestelijke opening duo-expositie Veenstra en Van Montfort

Zaterdagmiddag jl. is in GBV, Van Sminiaweg 70, een poëtische duo-expositie geopend.  Annemarie Veenstra lichtte met een mooi verhaal haar mixed media-kunst toe en las een gedicht van Ida Gerhard dat haar inspireerde. De monumentale tekeningen van Saskia van Montfort spraken voor zich. Dichter-vertaalster Aleid Swieringa droeg haar cyclus gedichten over ruimte voor passend bij het werk van de kunstenaars die zich lieten zich inspireren door lucht, aarde, vergankelijkheid en Annemarie ook door het wad en schrifttekens. Beide kunstenaars exposeerden meerdere keren in de zaal van de galerie van Andries Tóth en Gerhild van Rooij en genoten van het openingsprogramma en de ontmoetingen met belangstellenden.

Aan de vleugel
Galerie Bloemrijk Vertrouwen zet als culturele hotspot sinds 1989 meerdere kunstvormen in de spotlights, waaronder muziek. Aan de grote Yamaha concertvleugel was zaterdag het jonge talent Diem te horen. De leerling van Stella Boggia speelde werken van Burgmüller als voorbereiding op deelname aan het Haydn Muziek Concours aanstaande zaterdag in Groningen (om 9.30 uur). Muziekleerlingen die tenminste twee jaar les hebben spelen daar vaak voor het eerst op een concertvleugel. Een vleugel speelt anders dan een piano en ook de aanwezigheid van publiek en een jury is wennen. In Aldtsjerk krijgt theater- en muziektalent al 24 jaar de kans om voor publiek op te treden als voorbereiding op optredens, concoursen en audities. Naast een al of niet besloten jongerenconcert in GBV kan talent tijdens een opening of voorafgaand aan een professioneel concert optreden. Opvallend veel van de voor deze concerten geselecteerde talenten zijn professionele musici of performers geworden en nu te zien in professionele, theaters, orkesten en nationale televisie.

(Klik op onderstaande foto voor een vergroting en het bepalen van eigen snelheid op computer of tablet.)