...altyd nijsgjirrich!

Sinterklaas is ook in Gytsjerk en Oentsjerk aangekomen.

Zaterdagmiddag was de sporthal in Gytsjerk afgeladen vol. Heel veel kinderen kwamen hierheen om de Sint met zijn Pieten te verwelkomen.

En natuurlijk waren ook de ouders en verzorgers meegekomen. Want stel dat de emotie te hoog op zou lopen dan is er altijd een beschermende en troostende helper in de buurt…. Natuurlijk waren er strubbelingen. Zo zat er een stoute Piet op de stoel van de Sint maar met het zingen van het welkomstlied: Sinterklaasje kom maar binnen werd er toch ruimte gemaakt. Er was ook nog onenigheid tussen de hoofdpiet en de grappige Piet. De grappige Piet wilde hoofdpiet worden maar dat lukte hem niet.
Ondertussen werden er natuurlijk in overvloed pepernoten uitgedeeld die goed in de smaak vielen. Nu maar een paar weekjes wachten op de cadeautjes totdat de Sint jarig is. Hij zal ook nog naar andere dorpen moeten maar Gytsjerk heeft hij in ieder geval niet overgeslagen.