...altyd nijsgjirrich!

Drukte in Aldtsjerk: Zo’n 800 bezoekers zien de Zandtovenaar

Maandagavond 18 december heeft er een bijzondere avond plaatsgevonden in Aldtsjerk. Het kerstevangelie werd verkondigd in de Trynwalden aan de hand van tekeningen van Zandtovenaar Gert van der Vijver. Zijn dochter Sera Noa heeft de muzikale begeleiding verzorgd. Zon 800 bezoekers kwamen naar Landgoed de Klinze om deze avond bij te wonen. Velen kwamen zowel uit de nabije als wijde omgeving.

Het brengen van het kerstverhaal en het levend houden van deze gebeurtenis is de motivatie om dit evenement te organiseren. Stilstaan bij de gedachte waarom we nog steeds ieder jaar kerst met elkaar vieren, die ligt in een aanleiding van zo’n 2000 jaar geleden.

Tijdens het optreden genoten veel mensen van de zandtekeningen van Gert van der Vijver. ” It is prachtig, en ek goed foar de mienskip, it bringt minsken byinoar en dat is yn dizze tiid gewoan hiel noflik”, aldus een bezoeker.

Het evenement was vrij toegankelijk en ook werd er warme chocolademelk uitgedeeld. Niet alleen rond kerst organiseert de Klinze evenementen. Rond Pasen staat er ook al bijzonder evenement op de agenda. De inhoud daarvan zal later bekend worden gemaakt.

0 van 0