...altyd nijsgjirrich!

Kafee It Wapen fan Fryslân enige Cum Laude Ambassadeur ORVAL in Nederland

Kafee It Wapen fan Fryslân is maandag als enige in Nederland CUM LAUDE AMBASSADEUR van ORVAL TRAPPISTENBIER geworden!

In de hele wereld zijn er maar 380 ambassadeurs waarvan er 25 cum laude geslaagd zijn. Kafee it Wapen fan Fryslân in Oentsjerk, waar Jurjen en Maaike de scepter zwaaien, werd maandag 11 december in het klooster van ORVAL, als enige in Nederland, tot cum laude ambassadeur 2024 benoemd.
Het is een bier die gebrouwen wordt in een abdij te Orval. Met zijn bitter-fruitige smaak is het Orval-bier uitgegroeid tot een sterke referentie in de zeer gewaardeerde wereld van de authentieke trappistenbieren. De locatie moet voldoen aan de criteria Aanwezigheid, Service en Competentie. De toekenning van deze onderscheiding gebeurt door een comité, waarin de brouwerij en onafhankelijke personen zetelen. De Ambassadeurs die het label voor 2024 behaald hebben, ontvangen een uniek geschenk: het emblematische beeld van de fles en het glas van Orval in een originele kader, gepersonaliseerd met de naam van de horecazaak..
Er zijn wereldwijd maar negen trappistenbieren met label Authentic trappist Product waarvan ORVAL er een is.

Meer info is hier te verkrijgen.

0 van 0