...altyd nijsgjirrich!

Vroege activiteiten op oudjaarsdag….

In de Trynwâlden was men op deze laatste dag in het jaar 2023 vroeg wakker! Om twee uur werd de olie al aangezet voor het oliebollen bakken en om drie uur werd het bakken gestart! En....om zes uur kwamen de 'mannen' bij elkaar om te klaverjassen met muziek.....

In een loods op het bedrijventerrein van Aldtsjerk werden deze ochtend 2200 oliebollen gebakken voor het goede doel. Tijdens deze Trynwâldster inzamelingsdagen wordt met de kerstbomen actie, de verkoop van gerookte vis en deze oliebollenverkoop geld ingezameld voor de Stichting Opkikker. De opbrengst van grote Bingo, dit jaar gehouden op 29 december, is voor de plaatselijke scholen.

Ook is het al meer dan twintig jaar een traditie dat er een stuk of zeven, acht mannen elkaar op oudjaarsdag om zes uur treffen in een schuurtje met bar, radiozendapparatuur en een alcoholische versnapering (koffie is ook aanwezig…) om te gaan klaverjassen. Met muziek wordt er fanatiek gekaart om zo deze toch wel bijzondere dag te beginnen en goed mee te nemen.

Op naar het nieuwe jaar!

(Klik op de onderstaande foto voor een vergroting en het bepalen van eigen snelheid op computer of tablet.)