...altyd nijsgjirrich!

Finalisten Tytsjerksteradielcup bekend

Na twee spannende voorrondes met veel strijd in de volle Nije Westermar in Burgum zijn de finalisten van de Tytsjerksteradielcup bekend. Op woensdag 3 januari zullen vanaf 19.00 uur Rijperkerk, FC Burgum, Noordbergum, Hardegarijp, Suameer en Eastermar uit gaan maken wie de winnaar wordt van de 39ste Tytsjerksteradielcup. De eerste winnaar van deze cup bij de vrouwen komt uit het duel tussen FC Burgum en vc Trynwâlden.

Na een gedwongen pauze van zeven jaar was het donderdag 28 december weer zover. Er werd gestreden om finaleplaatsen voor de 39ste Tytsjerksteradielcup. Na de brand in 2017 en de verplichte coronapauze hebben een aantal “oude” organisatoren de handen ineen geslagen met Lionsclub de Wâlden om dit legendarische toernooi weer op poten te zetten. En dat is gelukt. In een bomvolle sporthal trapten FC Burgum, vc Trynwâlden, Rijperkerk, Noordbergum en V en V’68 als eersten af. Na tien spannende wedstrijden met veel strijd kwam Rijperkerk enigszins verrassend als winnaar uit deze “poule des doods” tevoorschijn. Ook FC Burgum en Noordbergum wisten zich te plaatsen, zodat vc Trynwâlden en V en V’68 het slachtoffer werden van deze zware poule.
De volgende avond was poule B aan de beurt met titelverdediger Hardegarijp, Suameer, Suawoude, Jistrum en Eastermar. En ook hier met Eastermar een verrassende maar zeer terechte winnaar (alle wedstrijden werden gewonnen). Hardegarijp en Suameer vergezellen de geel-blauwen naar de finaleavond, zodat Suawoude en Jistrum helaas met lege handen achter bleven.
Er is deze editie voor het eerst ook een Tytsjerksteradielcup voor vrouwen. Op donderdag bleek FC Burgum met 2-0 te sterk voor Rijperkerk. Het zal het in de finale opnemen tegen vc Trynwâlden dat met maar liefst 6-0 V en V’68 versloeg. FC Burgum lijkt hier favoriet, maar dat zullen de Trynwâldster vrouwen graag anders zien. Een mooi affiche.
Bij de mannen, zoals gebruikelijk, eerst twee poules van drie. In poule A werden het verrassend sterke Eastermar, FC Burgum en titelverdediger Hardegarijp bij elkaar verloot. En in de andere poule strijden Rijperkerk, Suameer en Noordbergum voor de halve finaleplaatsen. Spanning en sensatie verzekerd zou je zeggen. Wie pakt de cup dit jaar= wie het weet mag het zeggen. Een betrouwbare voorspelling lijkt na de verrassende voorrondes onmogelijk. De ongetwijfeld spectaculaire finaleavond begint 3 januari om 19.00 uur. De finale van de mannen is rond half elf. Wij verwachten weer een bomvolle Nije Westermar en wat heel mooi is, is dat de opbrengst naar vereniging VvAST gaat. Deze vereniging organiseert sporten voor mensen met een beperking.
En na al die mooie sport is er in de Hûskeamer van FC Burgum nog live muziek om dit prachtige evenement gezellig met elkaar af te sluiten. Mis het niet!