10:00 Ryptsjerk

Kunst en cultuur aan de Ryptsjerkster feart!

Ryptsjerk
Op zaterdag 25 mei a.s. tussen 10 en 18 uur is het weer zover. Sinds 10 jaar wordt het Maaitiidsevenemint georganiseerd in Ryptsjerk op steeds wisselende locaties. Deze keer in het Slachtebosk, tegenover de kerk, prachtig gelegen aan de Ryptsjerksterfeart!

Dit jaar zijn er een weer diverse activiteiten. Allereerst de kunstmarkt met zo’n 30 kunstenaars, met exposities onder andere in de kerk. Ook zijn er demonstraties op het gebied van onder andere schilderen, smeden, wolbewerking, sieraden en worden er diverse creatieve cadeau artikelen aangeboden. Nieuw dit jaar is de natuur en holistische markt, met informatie over onder andere duurzame kleding, edelstenen, stress/adem coaching en er worden diverse workshops aangeboden.
Voor de kinderen is er ook veel te beleven: een kinderhoek met sensorisch speelgoed, workshops schilderen en smeden voor kinderen; en speurtochten naar het geluid van het bos!
Ook van de vaart wordt volop gebruik gemaakt. Er zijn vaartochten vanaf de locatie naar de molen bij de Ryptsjerksterpolder en het is mogelijk om te suppen en kanoën op de Ryptsjerksterfeart.
Verder is het gezellig vertoeven op het terras voor een hapje en drankje, en in de middag is het mogelijk om wat warms te eten. De toegang en de meeste activiteiten zijn gratis, wees welkom!

Maaitiidsevenemint, 25 mei a.s. 10-18 uur, Slachtedijk 1, Ryptsjerk

Voor informatie:

Tjeerd Hoekstra, 06 24392976
Harmen Westra, 06 10399718
Marisa Tuinenga, 06 30575118

Maaitiidsevenemint Ryptsjerk