...altyd nijsgjirrich!

Dorpsmatinee

Het hoogtepunt in het kader van een dorpsfeest is toch wel het ontmoeten van elkaar.

Dat was echt wel aan de orde tijdens het matinee. Jong en oud waren aanwezig. De jongsten in de draaimolen, de wat ouderen in de zweef en de meesten aan tafels voor een drankje en een hapje. Soms komt men dorpelingen alleen maar tegen op het dorpsfeest en daar is het nu net voor bedoeld! Natuurlijk speelt het weer ook een belangrijke rol maar de sfeer was prima. Onder muziek van de Jokers Wild en een drive-in show werd er heel wat afgepraat.
Ook werden de prijzen van straten en de puzzeltocht bekend gemaakt. De woorden met de verzamelde letters moesten ‘knibbel knabbel knuisje’ zijn en werd gewonnen door een groepje kinderen van degene die de prijzen bekend maakte maar was in het bijzijn van iedereen eerlijk getrokken uit de stapel in de melkbus.

De publieksprijs ging naar Sprookjesboek van de Finne.

De jury gaf de volgende prijzen aan:
Eerste prijs:    Alibaba en de 40 rovers – de Pleats/it Diel
Tweede prijs: De wolf en de zeven geitjes – van Haersmasingel
Derde prijs:    Sprookjesboek – de Finne

Eervolle vermelding
Alice in wonderland – de Dobbe
Heksenfeest – Unia-/Staniasingel

Klik op onderstaande foto voor een vergroting en het bepalen van eigen snelheid op tablet of computer.