De succesvolle lezingen met oude foto's door Jan van der Zwaag is nu te bekijken met Nederlandse ondertiteling.
De opname is gemaakt door Hans Dijkstra en het is overgezet door Sietske Boersma naar het Nederlands. Tijdens de opname moesten de mobiele telefoons uit en moest uiterste stilte betracht worden om de opname niet te verstoren. Het is een mooie herinnering geworden die hier te vinden is.
De taart die Sietske gemaakt had volgens een recept uit de oorlog liet zich, zittend buiten op het gras, na de opnames dan ook goed smaken. Daarom hieronder het recept.
Ingrediënten:
beschuiten
biscuitjes
1 liter kookpudding (vanille)
aardbeienjam
Bereiding
De werkwijze is erg simpel. Bekleed een springvorm met bakpapier zodat de taart makkelijker uit de vorm is te halen. Kook de pudding volgens het voorschrift op de verpakking. Bedek de bodem van de springvorm met beschuiten, de hoekjes kun je opvullen met kleinere stukjes. Giet er een laagje pudding overheen. Dat bedek je met een laagje biscuitjes. Dan weer een laagje pudding en biscuitjes en als laatste de rest pudding op het laagje biscuitjes. Zet de taart een nachtje in de koelkast. De volgende dag bestrijk je de bovenkant van de taart met aardbeienjam. En klaar is de taart. De taart wordt extra lekker als je er voor het serveren nog wat slagroom op doet.
Een erg makkelijke taart om te maken dus. En je hebt er geen oven bij nodig. Hoogstens een nachtje geduld om de taart op te laten stijven. En doordat de werkwijze zo simpel is, kun je die ook makkelijk met kinderen maken
Bij de foto’s:
Eerste foto van links naar rechts: Ties van Valen, Marion Hofker, Sietske Boersma, Jan van der Zwaag, Arie van der Polder
Voor zittend: Hedzer de Jong en Ans van Oostveen.
In de banken van achteren naar voren: Hedzer en Sielie de Jong, Jan van der Kooi en het hoofd van Ties van Valen en op de rug: Ans van Oostveen.