15:00 Aldtsjerk

Op vrijdag 25 augustus a.s. om 15.00 uur geeft auteur Gerhild van Rooij  in Galerie Bloemrijk Vertrouwen (GBV) aan de Van Sminiaweg 70 in Aldtsjerk een lezing over Jan Loman (1918-2006), multidisciplinair kunstenaar en haikudichter en bekend van zijn Waddenlogo.  In Lomanjaar 2018 zal Gerhild van Rooij voor Stichting Cultbee een reeks Loman-lezingen geven in onder meer Beetsterzwaag.  Met dank aan Kunstruimte Wagemans (Beetsterzwaag)  toont Galerie Bloemrijk Vertrouwen t/m 30 augustus 2017 op donderdag t/m zaterdag (14 tot 17 uur) zeefdrukken, vlieseline-collages, schilderijen en objecten van Loman. Hier wordt in de lezing naar verwezen. Gerhild van Rooij publiceerde onder meer drie monografieën over multidisciplinaire kunstenaars en is regelmatig gastspreker voor musea en culturele instellingen. Onder de honderden beschouwingen over kunst en erfgoed in ruim dertig bladen, waren er acht over Lomans werk in de openbare ruimte, recent stond in Pluskrant Magazine het artikel ‘Loman en De Stijl’.

Bijgaand een foto van het door Loman ontworpen logo van de Waddenvereniging.

 

Jan Loman, Wees wijs met de Waddenzee