...altyd nijsgjirrich!

Opening Kinderzwerfboek-station Gytsjerk

15 maart om 10:30 werd op de Thrimwaldaschool in Gytsjerk het Kinderzwerfboek-station geopend. Sytske Hofstra van de bibliotheek in Gytsjerk mocht de officiële opening verrichten.

Op 15 maart om 10:30 werd op de Thrimwaldaschool in Gytsjerk het Kinderzwerfboek-station geopend.  Sytske Hofstra van de bibliotheek in Gytsjerk mocht de officiële opening verrichten. Het station is vanaf nu geopend van 08:15 tot 14:30 op schooldagen.

Het Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp. Het werkt eenvoudig. Als je een kinderboek over hebt, dan breng je het bij zo’n station. De stationschef boekt het boek in. In het boek wordt geschreven waar het boek is toegevoegd aan de zwerfboeken collectie. Als je een boek brengt, mag je ook een boek meenemen. Je mag een boek houden zo lang je maar wilt.

Het boek mag je ook terugbrengen bij een ander zwerfboekstation. Op deze manier kan het voorkomen dat zwerfboeken in Gytsjerk worden ingeboekt, maar bijvoorbeeld in Limburg terechtkomen. Meer informatie hierover vind je op www.kinderzwerfboek.nl.

Sytske Hofstra onderstreepte het belang van lezen van boeken. Als je het hele jaar door leest, leer je in een jaar wel 1000 woorden erbij!