15.00 uur Mûnein/Readtsjerk

Op 28 januari geeft Blaaskwintet Blaasvaak (fluit, hobo, klarinet, hoorn, fagot) een concert in de kerk van Readstjerk. Speciaal voor hoornist Richard Kop is dat een thuiswedstrijd, hij woont met zijn gezin al weer jaren in Gytsjerk. De andere leden komen uit Leeuwarden, Sneek en Franeker. Blaasvaak is een ‘klassiek’ kwintet waarvoor componisten, net als bijvoorbeeld voor strijkkwartetten, originele muziek schreven. Ze spelen voor u dan ook stukken die zich in de tijd bewezen hebben, zoals werk van Klughardt en Arrieu (resp. Duitse en Franse romantiek), maar ook recent werk van de Friese componist Feike van Tuinen. Blaasvaak deinst trouwens ook niet terug voor een populaire tango of andere meer eigentijdse lichte muziek. Blaasvaak viert later in 2024 haar 20 jarig jubileum, dus ze hebben al best vaak geblazen met elkaar. Kom kijken en luisteren en zie waar dat toe leidt.
———————————————————————————————————-
Zondagmiddag 28 januari 2024
Aanvang: 15.00 uur
De kaartverkoop (€ 10,00) begint vanaf 14.30 uur aan de ingang van het kerkje.
Adres: Kerkweg 17 te Readtsjerk.
Reserveren is niet mogelijk, dus kom op tijd.
www.readtsjerkje.nl