15.00 oere Mûnein/Readtsjerk

Op zondag 17 maart 2024 speelt Peter Vermaat zijn voorstelling: Zeus en de muzen.

Literair theater voor volwassenen.

Van de Griekse mythologie is geen standaardversie bekend. Oorspronkelijk werden de verhalen doorgegeven van vader op zoon, van moeder op dochter bij kampvuren en in lange winternachten. Dichters als Hesiodos en Homeros, toneelschrijvers als Aischylos en Sofokles en in latere tijden Ovidius en Seneca hebben ze opgetekend. Uit de tientallen versies die hen bekend waren, hebben zij hun verhaal gemaakt. Door hen geïnspireerd vertelt Peter Vermaat, dichter en verteller, zijn versie.

In zijn programma Zeus en de muzen brengt hij literair theater. De verhalen uit de Griekse mythologie gaan over lief en leed, dood en leven. Vaak rauwe verhalen, omdat het leven zelf rauw kan zijn, maar het zijn ook poëtische verhalen. Velen hebben gehoord van Daidalos en Ikaros, de draad van Ariadne, Orpheus en Eurydike, of van Zeus en Aphrodite. Maar hoe gingen die verhalen ook al weer?

Waar:  It Readtsjerkje, Tsjerkewei 17, Readtsjerk.
Wanneer: Zondag 17 maart 2024 om 15.00 uur
Prijs:      € 10,00
Reserveren is niet mogelijk; de deuren gaan open om 14.30 uur.