...altyd nijsgjirrich!

DWARRES 16-19C NEDERLANDS KAMPIOEN jazzdans!

Nederlands Kampioenschap Jazzdans Zaterdag 25 juni 2016 was het eindelijk zover. Na maandenlang keihard trainen mocht de oudste jazzgroep van SV Dwarres deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen in Ahoy, Rotterdam. Een geweldig evenement waar allerlei gymsporten samenkwamen om te strijden om hun nationale titels.

In een bus van Dalstra Reizen gingen de danseressen, samen met hun supporters, op weg naar Rotterdam. In de bus was er ruim tijd om de haren te doen en lekker muziek te luisteren. Na ongeveer 2 ½ uur kwam de bus aan in Rotterdam. Omdat de meiden pas als één na laatste hun dans mochten tonen aan het publiek, hadden ze nog wat tijd om de rest van Ahoy te verkennen, of even de stad in te gaan. Naast het jazzdans waren er vele andere sporten te bewonderen. Zo kon je gaan kijken bij het trampolinespringen, het freerunnen, de ritmische gymnasten en het acrogym. Daarnaast vond ook de olympische kwalificatie bij het turnen plaats tijdens het ‘Fantastic Gymnastics’ weekend.
Voor SV Dwarres ging het natuurlijk vooral om het jazzdans. Na een goede warming-up werd er nog een kort moment samen besproken wat belangrijk was: heb plezier in het dansen op de NK, geniet ervan en geef alles wat je hebt! Alle meiden hebben dit advies zeker opgevolgd. Ze lieten een fantastische dans zien en gaven alles wat ze in hun hadden. Na afloop was iedereen erg enthousiast over de prestatie die ze hadden neergezet maar al snel rees de vraag: zou dit genoeg zijn voor een podiumplek? Doordat ze zo laat in het programma aan de beurt waren, hoefden de dames van SV Dwarres niet al te lang te wachten op de uitslag. De prijsuitreiking was daardoor niet minder spannend. In hun categorie, 16-19 jaar op C-niveau, hadden zich in totaal vijf ploegen geplaatst voor de finale van de Nederlandse Kampioenschappen. De nummers drie (Jazzdans Limbrecht) en twee (GV Barendrecht) werden naar voren gehaald en toen was het spannendste moment van de dag daar. Met een score van 16,95 werden de dames van SV Dwarres opgenoemd als Nederlandse Kampioenen in hun categorie!! Een geweldige prestatie van deze groep! De voorsprong op de nummer twee mag overweldigend genoemd worden; maarliefst 1.25!
De overwinning werd de terugreis in de bus gevierd met veel muziek. Bij terugkomst in Oentsjerk kregen de kampioenen nog prachtige bloemen overhandigd namens het bestuur en werden er nog enkele foto’s gemaakt. Daarna kwam er een eind aan de prachtige dag voor SV Dwarres.
Alle danseressen mogen met recht supertrots zijn op deze prestatie. Een speciaal bedankje gaat uit naar de supporters die mee waren naar Ahoy en naar Jan, de buschauffeur van Dalstra Reizen die ons veilig van Oentsjerk naar Rotterdam en terug heeft gebracht.

Klik hier voor de facebookpagina met een filmopname van Dwarres