...altyd nijsgjirrich!

Dorpsbelang Oentsjerk zoekt nieuwe bestuursleden

Dorpsbelang Oentsjerk heeft momenteel een probleem: de penningmeester vertrekt na de vakantie en bij de ledenvergadering in maart 2018 vertrekt nog een bestuurslid, omdat de termijn is verlopen. Het is voor het bestuur onmogelijk om onze taken zonder deze twee mensen uit te voeren. Zij doet doen dan ook een dringende oproep voor een Penningmeester en een gewoon bestuurslid.

Het bestuur van de Vereniging Dorpsbelangen vertegenwoordigt de inwoners van het dorp naar de Gemeente. Omgekeerd, als de Gemeente belangrijke zaken heeft die de inwoners van Oentsjerk aangaan, neemt zij eerst contact op met het bestuur van de Vereniging van Dorpsbelangen.

Eens in de 5 a 10 jaar wordt er een Dorpsvisie gemaakt. Deze Dorpsvisie komt tot stand met medewerking van de inwoners. In de Dorpsvisie worden belangrijke zaken vastgelegd die in de jaren na het uitkomen van de Dorpsvisie worden opgepakt door het bestuur in samenwerking met de Gemeente en inwoners van het dorp.

Het bestuur komt maandelijks bijeen om zaken te bespreken en biedt de inwoners de mogelijkheid om belangrijke zaken in te brengen.

Verder woont het bestuur bijeenkomsten bij met B&W en andere Verenigingen van Dorpsbelangen in de Trynwâlden. De samenwerking in de Trynwâlden is groot.

Zo heeft het bestuur zich in de afgelopen jaren bezig gehouden met duurzaamheid. Hieruit is Groenkerk ontstaan, een werkgroep van Dorpsbelangen. Uit Groenkerk is Trynergie ontstaan, een Energie Coöperatie die nu op eigen benen staat. Ook de Zorgcoöperatie is zo’n voorbeeld.

Op deze wijze proberen het bestuur van Dorpsbelang Oentsjerk in te spelen op de behoeften die er spelen in het dorp en ook daarbuiten.

Wil u informatie of een keer een bestuursvergadering bijwonen, neem dan contact op met Ank Schepp-Beelen 06-51436434 of via de mail dorpsbelangenoentsjerk@gmail.com.

WIL U OOK INSPRAAK IN WAT ER IN UW DORP GEBEURT, NEEM DAN CONTACT OP!!!!