...altyd nijsgjirrich!

Park uit 1821 heeft eigen virtuele tour

Stania State in Oentsjerk, één van de mooiste parken van Nederland heeft nu haar eigen virtuele tour. Bezoekers kunnen door 360° graden foto’s klikken, helemaal rondkijken en wanen zich echt in het park.

Hoewel we snel de smartphone pakken als we moeten wachten, is dit in een restaurant niet zo gepast. Maar brasserie Stania State in het gelijknamige landgoed nodigt dat juist uit.

Bezoekers van Stania State kunnen voortaan op hun mobieltje een tour maken over het eeuwenoude landgoed. De smartphonegebruiker wordt op deze wijze geïnformeerd over de rijke historie (het park stamt uit 1821, het gebouw stamt uit 1854) en krijgt weetjes van de landschapsarchitect Roodbaard te zien. Ook zijn er bijzonderheden over de natuur interactief in de tour verwerkt, zoals de Blauwe Bosanemoon Anemone nemerosa “Allenii” die in Friesland alleen op landgoed Stania State bloeit.

De tour, gerealiseerd door Ontwerpburo Matthijs Hooghiemstra, is samen met Staatsbosheer ontwikkeld. Staatsbosbeheer onderhoudt het park en dankzij de bewaard gebleven originele tekeningen weten zij hoe Roodbaard het gewild heeft.

Swipe om rond te kijken, klik en ontdek op park.staniastate.nl

0 van 0