...altyd nijsgjirrich!

IJsclub Oudkerk in “Coronastand”

IJsclub Oudkerk in ‘Coronastand’ Als wij als doorgewinterde ijsclubbestuurders de impact van het virus, dat ons nu al 7 maanden in onze greep heeft inschatten, dan is dat kort samengevat: “Wy binne der noch net klear mei!”. Dan komt al snel de vraag hoe wij onze taken dit jaar gaan uitvoeren voor de ijsclub, wat […]

IJsclub Oudkerk in ‘Coronastand’
Als wij als doorgewinterde ijsclubbestuurders de impact van het virus, dat ons nu al 7 maanden in onze greep heeft inschatten, dan is dat kort samengevat: “Wy binne der noch net klear mei!”.
Dan komt al snel de vraag hoe wij onze taken dit jaar gaan uitvoeren voor de ijsclub, wat kan wel en wat niet gezien de uitzonderlijke omstandigheden.
Het ijsclubhokje als trouwlocatie valt af omdat de 1.5 meter regel bij het maken van de trouwfoto met gasten op de loopplank voor het hokje niet zou kunnen. Een schaatswedstrijd met alles er op en er aan is ook niet aan de orde. Onze keurmeesters en vrijwilligers bloot stellen aan onnodige risico’s willen we eveneens niet.

Wat doen we dan wel!
Het jaarlijks groot- en klein onderhoud aan onze unieke ijsclubaccommodatie staat weer op de rol.
Elf september zijn we begonnen om de modder en drek van de gevel en van de ramen van het ijshokje te verwijderen.
Er is een vraag van dorpsbelang om het zandstrandje op te knappen bij het meer, maar gezien bovenstaande actie die al vaker is voorgekomen, eerst maar eens kijken of we elkanders belangen op de Mar kunnen respecteren.
Schoonmaken ijsclubhokje, schuren en verven kozijnen, deur en daklijsten, muren impregneren tegen vocht, riet maaien rondom het hokje, V-snaren van de pomp afstellen en de pomp doorsmeren, elzenopslag in de rietkragen aanpakken, sloot hekkelen op de landijsbaan, met bosmaaier de toegang tot de ijsbaan maaien, afrastering langs de rondweg bij het strandje ligt plat, palen vernieuwen en om af te sluiten: de voetgangersbrug naast het heechhout bij de haven was verrot en die hebben wij inmiddels vervangen.

Onze sneeuwschuiver die we in 2014 nieuw hebben aangeschaft heeft door stilstand en door het
uitblijven van een winter al die jaren, wat “reumatische klachten” zoals het blokkeren van de remmen
De sneeuwblazer heeft geen compressie, ook dat gaan we verhelpen. De stokoude Agria sneeuwschuiver loopt als een tierelier. Zo zie je maar weer dat ouderdom niet alles zegt!
IJSCLUB OUDKERK
Wij hebben de volgende besluiten genomen:
Dit jaar houden wij geen ledenvergadering in november, het innen van de contributie die we, persoonlijk ophalen bij de leden, slaan we dit jaar over. Een ieder blijft lid maar is dit jaar vrijgesteld van betaling van de contributie. Nieuwe leden zijn uiteraard welkom en kunnen zich opgeven bij de penningmeester Arie van de Polder, tel: 0582561898.
Mocht het toch gaan winteren en ligt er een ijsvloer op onze landijsbaan dan gaan we bekijken of we kunnen schaatsen in de frisse buitenlucht. Ventilatie genoeg en de 1,5 meter regel op 8,8 hectare natuurterrein die Het Wetterskip in haar aanslag ons heeft toebedeeld, is ruim voldoende om een veilige omgeving te creëren voor onze schaatsende leden.
Ons jaarlijks uitje met de jeugd tot 16 jaar naar de 11stedenhal in december vervalt helaas dit jaar
eveneens. Deze traditie pakken we volgend jaar weer op in de veronderstelling dat we dan hopelijk uit de Coronastand zijn!
Helaas hebben we met de kennis van nu deze maatregelen genomen en vertrouwen erop dat wij met
elkaar onze unieke “IJsclub Oudkerk“ blijven steunen. Pas goed op jezelf en wie weet komen we deze
winter toch nog op de schaats?

Met hartelijke groet,
Bestuur IJsclub Oudkerk.

0 van 0