...altyd nijsgjirrich!

Even voorstellen….. Abdul Rachman Mobaied

In de Eliza Posthumastrjitte in Gytsjerk woont Abdul Rachman Mobaied samen met zijn vrouw Reham en dochtertje Lara. Abdul Rachman is in 2014 gevlucht vanuit de provincie Idlib in Syrië, nadat hij tijdens de Arabische Lente in het verweer kwam tegen de onderdrukking van leider Assat.

Abd werd opgepakt en in een cel geplaatst, samen met 100 andere sympathisanten. Geen normale cel, maar een hok volgepropt met Syriërs, waarbij normaal bewegen onmogelijk was. Laat staan eten en drinken.

Na de vrijlating is Abd gevlucht via Egypte naar Europa.

Abd vond naar school gaan in Syrié niet prettig en is vroeg bij zijn vader in het bedrijf in opleiding gegaan. Zijn ouders hadden een bedrijf in woning stoffeerderij en meubelbekleding. Als 14 jarige heeft hij van zijn vader het vak geleerd.
Na moeilijke jaren in Nederland doet Abd zijn uiterste best Nederlander te worden en heeft inmiddels de Nederlandse nationaliteit verworven. Abd is een goed voorbeeld van een hardwerkende medeburger.

Via een avond verzorgd door vluchtelingenwerk maakten wij als gezin kennis met Abd. Daarna kwam hij elke week een avond bij ons thuis. Hierdoor is er een warme band ontstaan. Na vele mooie dingen samen meegemaakt te hebben zoals zijn bruiloft en de geboorte van hun dochtertje waren er vaak ook gesprekken over hun en onze cultuur en de moeilijke jaren. Veel wederzijds respect maken onze gesprekken mooi en boeiend.

Na gewerkt te hebben bij Sidijk in Heerenveen en de Vriesco in Leeuwarden wilde hij graag een eigen zaak beginnen. Zo is vorig jaar R en A stoffering opgericht en zijn ze gevestigd in de “Ald Skoalle” te Oentsjerk.
Abd kan uw bank of stoel een tweede leven geven.

Ook maakt en repareert hij (boot)tenten, voortenten van een caravan of camper en bootkussens. Abd heeft al veel banken en boten fraai vernieuwd en werden naar alle tevredenheid van de klanten geleverd. Een vakman!

Mocht u belangstelling hebben eens een kijkje te nemen in de werkplaats van Abd dan kunt u contact opnemen via 06- 41 81 91 65 of kijk op de website https://ra-stoffering.business.site/

Tjikkie de Vries – Boersma

(Ingezonden bericht)

0 van 0