...altyd nijsgjirrich!

Open dag Noflik Wenje

Zaterdag 29 mei werden er rondleidingen gegeven tijdens het open huis van Noflik Wenje aan de Frisiastate te Oentsjerk voor kleinschalig en beschut wonen voor ouderen. Geart Idzinga en Annemieke Everaarts hadden de koffie bruin en met eigengemaakte appeltaart was het welkom warm.

Er kwamen veel geïnteresseerde mensen op af. Omdat het op afspraak moest vanwege Corona werden vanwege de grote belangstelling de tijden voor een rondleiding steeds korter maar kwam wel iedereen alles te weten over het reilen en zeilen in deze Fidesta instelling. De bewoners huren een appartement en krijgen via een persoonsgebonden budget alle zorg geleverd. Er is dag en nacht iemand nabij, 24 uurs toezicht. Ook is er dagbesteding, worden er samen boodschappen gedaan, samen gekookt of naar buiten gegaan om even de wind door de haren te voelen. In de huiskamer ontmoeten de bewoners elkaar en zijn gezellig bij elkaar.
Door uitbreiding zijn er nu dertien appartementen waarvan er nog twee nieuwe, net opgeleverde, eventueel tweepersoons beschikbaar zijn. Dat deze kleinschalige zorg in een behoefte voorziet is duidelijk en het is heel fijn dat dit geleverd wordt in de Trynwâlden.
Na afloop stonden de bloemen op tafel tussen de lege kopjes en gebakschaaltjes en konden de zorgverleners terugzien op een geslaagde open dag.

Klik eventueel hieronder op de foto voor een vergroting.