...altyd nijsgjirrich!

Vliegbasis: Weapons Instructor Course (WIC) bijna op vakantie

De Weapons Instructor Course (WIC) draait inmiddels op volle toeren.

De komende twee weken vliegen de cursisten nog zowel in het grote oefengebied boven de Noordzee als het bestaande oefengebied boven het noorden van Nederland. Daarna volgt een korte verlofperiode. Tussen 19 juli en 2 augustus hebben de cursisten even vakantie en vinden er alleen vliegbewegingen vanuit het reguliere trainingsprogramma plaats.

Na de korte zomerstop wordt er vanaf maandag 2 augustus ook in het bestaande militaire luchtruim boven Groningen, Drenthe en Overijssel gevlogen. De WIC wordt afgesloten met een grote eindoefening in oktober.

Tijdens de vliegfase vinden er op een aantal momenten meer vliegbewegingen plaats dan u het laatste jaar misschien van ons gewend bent. Op de infographic kunt u zien om welke weken het gaat. Meer informatie over de opleiding Wapen Instructeur is via deze link te lezen.

Als onderdeel van het Einde van F-16 operaties vanaf vliegbasis Leeuwarden hebben drie F-16’s op 24 juni 2021 twee keer de Elfstedentocht gevlogen.
De vliegtuigen zijn vanuit de lucht gefotografeerd boven de verschillende steden. Tijdens de Elfstedentocht heeft een luchtfotograaf vanuit een tweezitter-F-16 foto’s gemaakt van de formatie boven de verschillende steden. Eén van deze foto’s ziet u bij dit bericht.

0 van 0