...altyd nijsgjirrich!

TREKKERTREK OENTSJERK

Zaterdag 18 juni werd een trekkertrek wedstrijd gehouden op het land tegenover Heemstra State. Alles was dichtgeplakt met zwarte hekken. De ingang was aan de Sanjesreed.

Voordat de trekkers mee mochten doen werden ze o.a. gewogen. Er deden veel modellen aan mee; van hele oude antieke, nostalgische trekkers tot aan de grootste nieuwe modellen. Het was de bedoeling om een gevaarte dat steeds zwaarder door de grond ging zo ver mogelijk, tot 100 meter te trekken. Wanneer dat lukte was het een FULL PULL! Het model van een afvalrace. Een vakkundige jury hield alles nauwgezet bij. Na elke rit werden de twee gangen steeds weer geëffend en gewalst.

Aan de kinderen was ook op de juiste wijze, lees met trekkers, aandacht besteedt. Voor later werd in de tent een mooie muzikale avond voorbereid.

Klik voor een klein filmpje op YouTube hier.